Steeds meer gemeenten ontdekken de voordelen van de Greenweedbrush

04 maart 2022

Het speciale kenmerk van deze onkruidborstel is de elektrische aandrijving van de borstel. Hij wordt gevoed door een 24-volt batterij met een levensduur van 4 uur bij normaal gebruik. De batterij kan gemakkelijk worden vervangen door een volledig opgeladen batterij. Bovendien is de batterij binnen 1 uur weer volledig opgeladen.
Het toerental van de borstel is volledig instelbaar door middel van een potentiometer, met een maximum toerental van 150 omwentelingen per minuut, waardoor de levensduur van de borstel aanzienlijk wordt verlengd, de kans op het opwerpen van voorwerpen (stenen) sterk wordt verminderd en de hoeveelheid stof wordt beperkt. Het voordeel van een laag toerental is dat de borstel kan worden uitgevoerd met kunststof borstelharen, die geen schade toebrengen aan obstakels (kwetsbare muren, lantaarnpalen, enz.) en een vonkvrije werking van de borstel mogelijk maken. De aandrijfmotor is rechtstreeks op de borstel as gemonteerd, zonder V-riem, en biedt een hoog koppel in elk snelheidsbereik, zodat de borstel zeer goed werkt op elk type vloer. De borstel heeft 2 draairichtingen, met de klok mee en tegen de klok in. Bovendien kan de borstelkop zowel naar links als naar rechts buiten de machine worden bewogen, en ook onder een schuine hoek voor een doeltreffende borstelbeurt in bijvoorbeeld goten.
De machine is perfect uitgebalanceerd en voorzien van 2 gelagerde lekvrije luchtbanden, waardoor ze gemakkelijk en comfortabel te verplaatsen is. Dankzij de ergonomische, inklapbare handgreep met trillingvrije roestvrijstalen as en de geïntegreerde veiligheidsschakelaar worden de belasting en de trillingen van de machine tot een minimum beperkt.
Het totale gewicht van de machine is 65 kg. Wanneer de accu uit de machine wordt verwijderd, blijft er een gewicht van 50 kg over.
Deze machine kan gratis 1 dag op proef worden gebruikt bij een gemeentelijke groen- of reinigingdienst. Aarzel niet ons hiervoor te contacteren.